Om

Jag som driver Livet enligt Lena är Lena Carlstedt Javette, religionsvetare, ingenjör, konstnär men framförallt mystiker. I livet har jag stött på hårda stenar och har tack vare min nyfikenhet lärt mig massor och läkt på vägen.

En insikt som kommit är att livet inte så ofta ger oss hårda stenar, utan snarare gåtor att lösa med kärleken som svar. Vi kan lika mycket vara stenarna själva, sjunkna under vår egna uppfattning av hur saker är eller ska vara. Jag har lång erfarenheter från att jobba för mycket, inte lyssna på sig själv och att på något sätt uppleva att livet passerar utan att själv delta. Med stöd från många olika metoder såsom yoga, meditation, lösningsfokuserad terapi, forskning kring mental hälsa och den andinska livsfilosofins syn på universum har jag funnit förklaringar till mycket och fått en god grund att stå på. Idag är jag tacksam över allt som varit.

Målet med Livet enligt Lena är att ge vidare så mycket som möjligt av allt det jag lärt mig. För kunskap ger hälsa. Och leder till läkande och kraft för alla som behöver det.

Under mina behandlingar får du hjälp utifrån andinska kunskaper om människa och energi sammanvävt med lång erfarenhet av hur man kan ta hand om sig själv för att må bättre. Till min hjälp har jag utöver egna erfarenheter även tekniker från Hawai’iansk massage, lösningsfokuserad terapi, mindfullness, kinesisk qigongtradition, meditation, kost, rörelse mm. Du kommer alltid ha med dig nya kunskaper och redskap från mina behandlingar.

Mina utbildningar i urval är

Byggnadsingenjör med examen från Chalmers Tekniska Högskola och med 15 års erfarenhet av kontorsarbete med allt vad det vill säga för kroppens välmående.

Studier under 2,5 år på Göteborgs Universitet i religionskunskap och socialantropologi.

Egna studier av andinsk mysticism sprungen från bland annat inkaättlingarna Q’ero i Peru. Studier för och med bland annat Joan Wilcox, en pionjär och lärjunge till Juan Nuñes del Prado inom dessa metoder.

Energimedicinska shamanska behandlingar genom ett och ett halvt år studier för Victor Forselius.

Utbildad i Hawaiiansk massage, Lomi Lomi av Beatrice M Freitas, lärjunge till Margaret Machao, en av de första som lärt ut Lomi Lomi till andra än infödda Hawai’ianer.

Utexaminerad från Konstfack som illustratör och grafiker efter treårig utbildning. För konsten finns en särskild hemsida, se javette.se. Titta gärna in!